flaga RPTekst łatwy do czytania

Okładka raportu
ISBN/ISSN: 9788367385671

Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności

Edyta Cieszkowska, prof. dr hab. Dominika Guzek, Andrzej Wojciechowicz, dr inż. Urszula Augustyniak, Paweł Badowski, Mariola Chiczewska, Iwona Ciechan, dr Jacek Czarnecki, dr Andrzej Faliński, dr Andrzej Gantner, Dorota Gańko, dr Barbara Groele, prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Renata Józefowicz, Teresa Kowalska-Suchecka, dr Anna Mikołajewska-Olewnik, Marcin Paluszek, Piotr Romańczuk, Grażyna Rychter, Magdalena Słocińska, Izabela Tańska, Sebastian Tołwiński, prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka

Instytut Badań Edukacyjnych, 2024

Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności jest kolejną ramą kwalifikacji, opracowaną tym razem dla sektora przetwórstwa żywności. Impulsem do powstania ramy – podobnie jak w przypadku poprzednich – było niedopasowanie edukacji branżowej do potrzeb rynku pracy oraz dynamicznych zmian zachodzących w obrębie samej branży.Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności może być narzędziem wspierającym odczytywanie kompetencji i kwalifikacji pracowników w firmach/podmiotach produkujących żywność, niezależnie od ich wielkości czy stosowanych technologii. Przyczyni się też do możliwości porównywania kwalifikacji, samokształcenia i planowania rozwoju w tym ważnym dla całego społeczeństwa sektorze gospodarki.

 Zobacz publikację

  • Projekt: Zintegrowany System Kwalifikacji
  • Typ publikacji: Raport
  • Język: PL
  • WCAG
  • Dziedzina: Edukacja i pedagogika